Dakkennis

Inspectie en onderhoud

RI&E dakveiligheid

Bestek en aanbesteding

Wateraccumulatie

 

Jaarlijks storten er gemiddeld 20 daken in als gevolg van wateraccumulatie. Achterstallig onderhoud, ontbreken en willekeurige plaatsing van noodoverlopen, slecht afschot en verstopte overbelaste gemeenteriolen zijn belangrijke factoren welke tot een overbelasting van water op daken kunnen leiden.

Hoe veilig is uw dak? Indien u geen eenduidig antwoord kunt geven, in de zin van onze daken zijn voorzien van een noodoverloopsysteem wat ontworpen is door een constructeur welke de bouwregelgeving goed heeft toegepast, wijzen de Verenigde dakadviseurs u weg naar zekerheid.

Op pragmatische wijze kunnen zij door uitvoering van een dakinspectie voor u vaststellen of uw daken behoren tot de risico groep wateraccumulatie gevoelige daken. Tijdens de dakinspectie brengen zij het afschot middels een waterpassing in kaart en controleren of de constructie in overeenstemming met het ontwerp gerealiseerd is. Vallen de daken in de risico groep dan schakelen zijn een terzake kundig constructeur in welke constructieve controleberekeningen maakt en waarmee gezamenlijk op het specifieke dak een noodoverloopsysteem wordt ontworpen.

Na realisatie van een goed ontworpen noodoverloopsysteem zijn de risico’s van dakinstorting door overbelasting door regenwater niet meer aanwezig en is een veilige situatie gegarandeerd.

Neem voor een gratis en informatief gesprek contact op met een van de leden van de verenigde dakadviseurs.
 


Print deze pagina